Wandelen over boerenland!

Het landelijke, weidse Land van Heusden en Altena leent zich bij uitstek voor het maken van heerlijke wandelingen. Tijdens de wandeling kunt u overal genieten van prachtige vergezichten en Hollandse wolkenluchten. Mede door ANV Altena Biesbosch zijn er op verschillende locaties wandelpaden aangelegd om een wandeling anders te beleven. Deze wandelpaden gaan namelijk over boerenland en zijn in samenwerking met deze lokale boeren tot stand zijn gekomen. Zij waren bereid hun land ter beschikking te stellen, doordat de Agrarische Natuurvereniging dankzij subsidies de inkomstenderving kon compenseren. Door deze paden over boerenland kwamen er nieuwe mogelijkheden om gebieden met elkaar te kunnen verbinden, die voorheen onbereikbaar waren. Zo kan het gebied al wandelend verkend worden vanuit een geheel ander perspectief, en biedt dus ook voor streekbewoners een verrassing in de eigen woonomgeving!

Zelf uw weg vinden naar de wandelpaden

In deze nieuwe folder vindt u informatie en routes van drie aangelegde wandelpaden:

Het Doornse Molenpad, net ten Noorden van Almkerk

Het Wijkerzand langs de afgedamde Maas bij Wijk en Aalburg en het Oostwaardpad.

Wijkerzand

Het Oostwaardpad in de uitgestrekte Oostwaard van de Biesbosch is een uniek, grotendeels onverhard wandelpad door diverse landschappen.

Brochure OWP
De folder van het Oostwaardpad vindt u hier

Er is op de site van het organisatie Wandelnet ook een mooie interactieve weergave te vinden van dit Oostwaardpad: klik hier.

Voor overige wandelroutes in Altena en omgeving kunt u ook terecht bij de VVV Biesboschlinie.